stel vraag over vermogensverdeling na huwelijk

Hieronder vind je de veelgestelde vragen die wij voor jullie op een rijtje hebben gezet. 

 

Moeten wij zaken vast leggen?

Nee, dit is niet verplicht. Maar als je niets vastlegt en je kan later niet aantonen dat je al 100% eigenaar was van de betreffende zaak dan dien je het gelijk te verdelen. Dus het is wel erg verstandig om zaken nu vast te leggen om problemen te voorkomen mochten één van jullie komen te overlijden of jullie gaan onverhoopt scheiden.

Moeten wij alles vast leggen?

Nee, zie ook de eerste vraag. Je hoeft niet alles vast te leggen. Alleen datgene wat jullie privé willen houden mochten jullie onverhoopt gaan scheiden of mocht één van jullie komen te overlijden.

Kan ik mijn gegevens veilig bij jullie onderbrengen

Ja, naast het feit dat wij een geheimhoudingsverplichting hebben vragen wij jullie om bij het inleveren van de stukken ook je legitimatiebewijs mee te sturen. Deze slaan wij ook veilig op. Mocht je onverhoopt het document bij ons moeten opvragen dan kan dit alleen als je vooraf je legitimatiebewijs mailt. Deze moet overeenkomen met hetgeen wij hebben opgeslagen. Klopt dit dan zullen het document mailen naar het mailadres vanwaar ook het goede legitimatiebewijs is gekomen.

Daarnaast slaan wij de gegevens veilig op. Kijk hier hoe en wat.

Ik ontvang een factuur van Bosveld scheidingsbemiddeling. Klopt dat?

Dat klopt. Verstandigtrouwen.nl is een initiatief van Inge & Johan Bosveld. Sinds 2005 de eigenaren van Bosveld scheidingbemiddeling. Zij hebben deze activiteit ondergebracht in hun onderneming.

Ik ben voor 1 januari 2018 gehuwd. Kunnen wij dit ook nog regelen?

  1. Nee, voor iedereen die voor 1 januari 2018 is gehuwd gelden de regels van het “oude” huwelijksvermogenregime.
  2. Ja, wil je zaken toch ook nog regelen maar bent u voor 1 januari 2018 gehuwd dan kunt je via de notaris alsnog huwelijkse voorwaarden op laten maken. Laat u vooraf goed informeren door de notaris.

Wij zijn gehuwd na 1 januari 2018, wij hebben toen niets vastgelegd maar willen zaken alsnog vast leggen. Kan dat?

Ja, dat is mogelijk. Jullie gewoon gebruik maken van onze dienstverlening. Het spreekt voor zich dat jullie het samen er wel eens over moeten zijn c.q. je moet kunnen aantonen wel vermogensbestanddelen er voor het huwelijk 100% privé waren van één van jullie. Lees ook even goed: Wat moeten jullie vastleggen voor jullie gaan trouwen

Wat kan ons gebeuren als we zaken niet regelen?

Als je relatie toch strand in een scheiding of bij het overlijden van één van jullie dan zie je dat er dan allerlei discussies ontstaan. Dan speelt dit in eens wel een rol. Ook al kom je er dan samen met elkaar weer uit dan zie je dat het fiscaal mis gaat. Immers de fiscus volgt de wetgever en als je afwijkt dan kan dit leiden tot belastingheffing. Ook niet fijn. Dus hier geldt zeker: Vooraf goed geregeld; achteraf geen gedoe!

 

Staat jullie vraag er niet tussen, stuur ons dan gerust een mail. We beantwoorden deze snel.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.